Карате КУП у Бојнику

У Суботу, 07.03.2020.године је у Бојнику одржано првенство региона Србије у каратеу за све узрасте.Такмичење је било уједно и квалификационо за државно првенство. Организатор такмичења је Шотокан карате савез Србије а домаћин такмичења и технички организатор је био Карате клуб „Пуста Река“ из Бојника који већ дуже време постиже изузетно добре резултате . На такмичењу је поред КК“Пуста Река“ као домаћина учествовало још 9 карате клубова са укупно 11 екипа и око 190 такмичара из региона. Такмичење је отворио Дражан Цветковић, председник региона СКФУР.

Спортистима се пре почетка такмичења обратио Дејан Стојановић, Председник Скупштине општине Бојник, пожелео им добродошлицу и да у Бојнику постигну своје најбоље резултате. Између осталог говорио је и о новим садржајима које је Спортска хала добила или ће их ускоро добити али и о уређењу платоa испред хале које је планирано за ову годину. Општина Бојник велику пажњу посвећује развоју спорта и побољшању услова за бављење спортом пре свега у Бојнику као центру области али и у селима где су обнављани терени за мале спортове.

Такмичење је улепшала Даница Бејатовић, ученица из Бојника, певачки представник Бојника у програму „Србија у ритму Европе“. Пре почетка самог такмичења Марјану Марковићу је уручена диплома „Црни појас, 5 дан“.

Само такмичење се одвијало у два дела. У првом делу је био Кохаи куп за млађе док су се после паузе такмичили старији узрасти како у катама тако и у борбама. Оваква такмичења свим учесницима много значе за стицање искуства на татамиу, а пре свега млађима, уз то су прилика за упознавање и дружење младих спортиста.

У Генерални пласман у кохаи купу за млађе узрасте ушли су:

1. Карате клуб „Топличанин“ из Прокупља 2. Карате клуб „Феникс“ из Врања 3. Карате клуб „Пуковац“ из Пуковца

Редослед у наставку такмичења у Првенству за старије узрасте:

1. Карате клуб „Јагодина“ из Јагодине 2. Карате клуб „Топличанин“ из Прокупља 3. Карате клуб „Пуста Река“ из Бојника.

Такмичаре ускоро очекују Супер ЕНПИ куп у Суботици и Европско првенство у Бањалуци у Републици Српској.